Alles uit één hand

Alles uit één hand. Van onderdeelontwerp tot tampondrukken

De verticale intergratie van een leverancier beschrijft hoeveel werkstappen er nodig zijn om een product te produceren en hoeveel daarvan in eigen beheer plaatvinden.

In de afgelopen jaren is er een structurele verandering geweest die heeft geleid tot een gestage vermindering van het verticale intergratie. De tegenovergestelde trend is duidelijk voor leveranciers, waar de factoren van klantspecifieke productie, kleine partijgroottes en hoge kwaliteitseisen bepalend zijn voor een diepgaande service die zo ver mogelijk in de processen van de klant past.

Toe gevoegde waarde is, minder risico op kennisverlies, meer flexibiliteit in productie en de onafhankelijkheid zijn de voordelen die dergelijke bedrijven ontlenen aan deze trendgerichte strategie. De verantwoordelijkheid bij één leverancier en eenvoudige inkoopprocessen zijn de voordelen voor de klant.

De basis van het concept is dat de proces- en kwaliteitsrelevante gereedschappen en halffabrikaat in één bedrijf worden vervaardigd. Om de klant uiteindelijk alles vanuit één leverancier te kunnen voorzien, zijn universele apparatuur en speciale kennis van medewerkers vereist.

De optimale verticale intergratie van een leverancier is moeilijk te bepalen en de beschreven voordelen ontwikkelen zich pas wanneer voldoende processtappen zijn geïmplementeerd. Anderzijds kan het verticale fabricagebereik zich alleen uitstrekken voor zover het regelmatig wordt gebruikt. Anders raakt de economische levensvatbaarheid van het systeem onevenwichtig en creëren onervaren processen kwaliteitsrisico's.

Een voorbeeld van een middelgrote kunststofprocessor met een hoog niveau van verticale integratie, een procesketen is als volgt:

Component ontwikkeling

De klant heeft alle toegang tot de knowhow van de leverancier in de ontwikkelingsfase om het technisch en economisch meest geschikte productieproces te bepalen, de juiste materiaalkeuze te maken en uiteindelijk het onderdeel te ontwerpen dat geschikt is voor het materiaal. De applicatietechnici van de leverancier kunnen hun ervaring gebruiken om te herkennen of ideeën technische problemen met zich meebrengen of de productie onevenredig duurder maken.

Gereedschapontwerp

De overgang van de eerste naar de tweede processtap is vloeiend en de componenttekening wordt in dialoog gemaakt. Nadat dit is gevalideerd, nemen de gereedschapsontwerpers het spuitgietgereedschap over en ontwikkelden het op basis van hun ervaring, inclusief de matrijzenbouw en de spuitgietafdeling.

Matrijs

Planning van de grondstof tot het individuele onderdeel in 3D-formaat leidt tot productieve gereedschapsproductie met een korte doorlooptijd en een betrouwbare levertijd. De nauwe samenwerking in de ontwikkelings- en constructiefase leidt tot een doelgerichte en rechtmatige implementatie binnen de matrijs.

Bemonsteren

Eerste bemonstering is een essentiële mijlpaal in de productieketen. Controle en de documentatie vereisen geschikte testapparatuur en CNC-meetmachines. De verkregen meet- en testresultaten kunnen resulteren in een behoefte aan optimalisatie, die snel kan worden geïmplementeerd doordat er een eigen matrijzenbouw aanwezig is.

Formaatdelen

Wanneer monsters worden genomen en in de matrijs worden uitgevoerd, worden de vastgestelde instellingsgegevens het basisraamwerk van serieproductie. Met de productie van de nulserie zijn deze parameters verfijnd, vooral met betrekking tot het rendement. Uiteindelijk is er een stabiel proces voor alle volgende serieproductie.

Verspanende nabewerking

In het geval van kleine series wordt dit proces vaak gekozen uit kosten overweging. Contouren onder een hoek ten opzichte van de vormrichting of wijzigingen aan het onderdeel voor een extra variant kunnen goedkoop op het onbewerkte deel worden bewerkt en de investeringskosten voor de matrijzen verlagen.

Afscherming

Om een ​​statische lading af te leiden, wordt het materiaal of de component aangepast. Dit zijn kunststoffen gevuld met roet of grafiet of het toepassen van een elektrisch geleidend oppervlak doormiddel van galvanische coating en geleidende lakken op metaalbasis.

Lakken

Zelfs als vorm en onbewerkte onderdelen worden gedefinieerd als de belangrijkste componenten, is schilderen een belangrijke productiestap.Het uitgangspunt voor hoogwaardige verf is de voorbereiding van het onbewerkte onderdeel door ervaren ambachtslieden en robots. Daarna wordt het schilderen, afhankelijk van de eisen van de klant, uitgevoerd in een soepele of gestructureerde versie. Verschillende bewerkingen zijn hier vereist, variërend van het schuren van het gespoten oppervlak over de primer tot de toplaag en de op[gezette structuur.

Bedrukken

De laatste optie in de afwerkingsfase is het bedrukken, in het geval van gelakte oppervlakken, letters en symbolen met tampon of zeefdrukken.

 

Hieruit blijkt dat met complexe componenten, in elkaar grijpende ontwikkeling en productie met een hoog prestatieniveau onder één dak opmerkelijke synergievoordelen bieden voor alle betrokkenen.

 

Construeren

Naeff is een systeemleverancier. Win ons als een sterke engineerings partner.

Door tientallen jarenlange ervaring met duizenden projecten is Naeff een sterke engineerings partner. De focus ligt bij klantspecifieke samenstellingen en kunststof onderdelen in de machine- en apparatenbouw, fijnmechanische techniek en behuizing techniek.

Wij begeleiden u van uw eerste ideeën in concept, via de engineering fase, prototyping, bouw van de matrijs, de bemonstering, tot aan serievrijgave en productie. Wij zijn een volledig geïntegreerde systeemleverancier. Alle belangrijke stappen in het productieproces vinden plaats in onze eigen matrijsbouw en fabriek. Ons CAD / CAM-systeem is volledig en consistent in alle fasen van het productieproces geïntegreerd. Doel is een product als overtuigende eenheid uit innovatie, techniek en design.

Ontwikkeling. Benut de know-how, het maakt niet uit in welk stadium zich de ontwikkeling van uw product bevindt. Op basis van de ervaring van onze toepassingstechniek uit enkele duizenden toepassingen en ontwikkelingen met technische kunststof onderdelen per jaar, kunt u met onze voorstellen altijd op de impuls in de markt reageren.

Tot de service van onze afdelingen toepassingstechniek horen:

Haalbaarheidsanalyses. Stuur ons een e-mail of fax met uw eerste concept schetsen of de ontwerpen van uw designer. Samen met u, telefonisch of in een persoonlijk gesprek, discussiëren wij over een mogelijkheid tot economisch produceren en welke methode daar geschikt voor is.

Materiaalkeuze. Op basis van uw bestek en de artikelomschrijving ondersteunen wij u om zo het beste materiaal, waarde analytisch te kiezen. De juiste keuze van het materiaal geeft uw ontwerp de nodige zekerheid en benut de mogelijkheden tot een kostenbesparing.

Engineering. Desgewenst construeren wij met uw ontwerp schetsen en bestek de volledige samenstelling of behuizing. Daarvoor gebruiken wij moderne 3D- of 2D-CAD-systemen.

Prototyping. De zo verkregen CAD gegevens gebruiken wij voor prototyping. Volautomatisch met onze stereolithografie (SLA), het selectief laser sinteren (SLS) of handgemaakt in onze modelbouw afdeling.

Protoserie. Vereiste protoseries vervaardigen wij met low-cost mallen (epoxy mallen, siliconen mallen, aluminium mallen o.a.).

Serierijp. Het project wordt begeleid door een verantwoordelijke contactpersoon van onze firma, totdat het kunststof onderdeel aan al uw eisen voldoet en met de productie van de serie gestart kan worden.

Montageclip met vele functies

Rationele en gereedschapsvrije montage. Speciale kunststofclips houden elektronische kaarten in sensorbehuizingen.

De nieuw ontwikkelde clip combineert vele functies in een kunststof onderdeel. De succesvolle oplossing is het resultaat van goede samenwerking met onze klanten.

Ingo Weinand
Toepassingstechniek, Großmaischeid

De printplatenhouder combineert meerdere veerhouders en positioneerhulpen in een onderdeel. Wij spuitgieten het bevestigingsonderdeel van polyamide 6 (PA 6), een kunststof met een uitstekende veerkracht. Gebruikt worden de polyamide onderdelen in elektronische sensoren voor de transporttechniek.

Rationele Clip-oplossing. Eenvoudig geklemd, verbindt de snelle montage de elektronische printplaat en het getrokken behuizingskanaal zonder verdere montage op de juiste positie en veilig met elkaar. De vorige montage met afstandshouders en schroeven was zeer tijdrovend en duur. De nieuw ontwikkelde clip verenigt vele functies in een kunststofonderdeel en is het resultaat van een goede samenwerking met onze klant. Er ontstond een eenvoudig te lossen spuitgietdeel, dat een gereedschapsvrije montage van printplaat mogelijk maakt.

Spuitgegoten gereedschapsdrager vervangt assemblage

Drager met aangebrachte gereedschapsmagazijnen

Een spuitgietdeel vervangt gehele samenstelling. Gereedschapsdrager voor bewerkingscentra in fijnmechanica.

De gereedschapsdrager van frees- en boorgereedschappen was oorspronkelijk een samenstelling van 34 afzonderlijke onderdelen. Wij hebben het concept veranderd en het productieproces van de gereedschapsdrager naar Thermoplastisch SchuimGieten (TSG) omgesteld. Als materiaal hebben wij voor het schokbestendige en maatvaste styreen-butadieen (SB) gekozen. Dit levert robuuste en buitengewoon maatvaste producten op.

Wij zijn erin geslaagd, alle afzonderlijke onderdelen te vervangen door een functioneel geïntegreerd kunststof onderdeel. Daarmee werd het eigen gewicht van de gereedschapsdrager gereduceerd en binnen het vooropstelde totaalgewicht kon het laadvermogen van 10 naar 14 magazijnen per drager verhoogd worden.