Dagelijks meer dan 100 gietdelen. Onze gieterij vervaardigt halffabricaten tot 2,5 ton middels zwaartekracht gieten en standaard halffabricaten door rationeel machinegieten

In onze moderne gieterij verwerken wij het direct uit aardolie gewonnen lactam. Uit het in tankwagens aangevoerde Caprolactam en Laurinlactam vervaardigen wij halffabricaten en gietdelen van zeer hoogmoleculair en hoog kristallijn Polyamide. Na het afvullen van de mal met het lactam-mengsel begint de polymerisatie. Er ontstaat Gietpolyamide. Het proces is temperatuur gestuurd en verloopt zuiver chemisch. Wij produceren het materiaal zonder druk van buitenaf. Daardoor verkrijgen wij materialen met een buitengewoon homogene en spanningsvrije structuur.

Het gietproces. Volle staven en volumineuze gietstukken worden via standgietproces geproduceerd. Speciale werkstukken en holle staven worden via centrifugaal gieten geproduceerd. De diameter van de centrifugaal gegoten stukken gaan tot 2000 mm bij een stukgewicht tot 600 kg. Met stand gieten zijn gewichten tot 2500 kg stukgewicht en afmetingen tot 3000 mm mogelijk.

Gietdelen volgens tekening. Gegoten ruwdelen, die zo goed mogelijk volgens de contouren van het eindproduct gemaakt worden, brengen grote kostenbesparingen. Door onze eigen gereedschaps­makerijkunnen wij gietstukken volgens tekening op korte termijn economisch produceren.

Specifieke materiaal eigenschappen. Speciale materiaaleisen van het gietdeel vragen om specifieke grondstoffen en additieven: slagvastheid en dempingsvermogen, hittestabilisatie en thermische weerstand tegen veroudering, slijtvastheid en noodloopeigenschappen, stijfheid en maatvastheid of de elektrische geleidbaarheid van het gietdeel zijn kenmerken, die op verzoek van de klant aangepast worden.

Gietpolyamide. De recepturen voor onze materiaalkwaliteiten. In de lange traditie van onze gieterij hebben wij geavanceerde recepturen en processtromen ontwikkelt. Vandaag de dag regeluren wij met grote ervaring de materiaaleigenschappen van de gietstukken en optimaliseren deze voor een slagvaardig eindproduct.

Caprolactam-standaardkwaliteit

PA 6 G210 Standardkwaliteit. Zeer slijtvast, hoge stijfheid

Taai gemodificeerde kwaliteiten

PA 6 G212 Harde instelling, optimaal voor zwaar belaste rollen
PA 6/12 G 216 Taaie instelling, hoge koude slagvastheid. Voor schokbestendige onderdelen

Glijmiddel gemodificeerde kwaliteiten

PA 6 G 210 olie Verminderde wrijvingsweerstand. Voor glij-elementen in drooglopende werking
PA 6 G210 AX Uitstekende noodloopeigenschappen Voor hoog belaste glij-elementen
PA 6 G 210 MoS2 Hogere slijtvastheid, hogere kristalliniteit.

Kwaliteiten met glasversterking

PA 6 G GB20
PA 6 G GB30
PA 6 G GB50
20 % glasparel
30 % glasparel
50 % glasparel

Hitte gestabiliseerde kwaliteiten

PA 6 G210 H Hitte gestabiliseerd, verhoogde hitte verouderingsbestendigheid
PA 6 G GB20 H
PA 6 G GB30 H
PA 6 G GB50 H
Hogere stijfheid, verhoogde hitte verouderingsbestendigheid

Laurinlactam-standaardkwaliteit

PA 12 G Dimensionaal stabiel, grotere taaiheid, geringere sterkte, verminderde slijtvastheid