Spuitgietmatrijs voor bochtstuk

Technologie verbonden met solide vakmanschap. Onze matrijsbouw.

Precisie spuitgieten van microdeel tot 4 m² groot matrijsdeel. Onze gereedschapsbouw imponeert met zijn spectrum.

Guido Bienewald
Meester gereedschaps- en matrijsbouw, Großmaischeid

Voor nieuwe spuitgietdelen moet er worden begonnen met het maken van een matrijs. In onze gereedschapsmakerijen op twee locaties uitgerust met 25 CNC-machines, maken 50 medewerkers per jaar gemiddeld 250 matrijzen. Zodoende is er elke werkdag een nieuwe matrijs klaar om in productie te gaan.

De informatie voor de matrijsbouw geven de klanten door aan de hand van tekeningen, meestal in combinatie met 3D gegevens. Voor de start van de matrijsbouw worden de productie details in nauwe samenwerking met de klant nagelopen. Kloppen de lossingshoeken, welk aanspuitpunt is optimaal, hoe loopt de matrijsdeling, hoe kan men het product het beste uit de matrijs worden gelost? Tegelijkertijd start de matrijsconstructie, zij gaat een stapje verder met de klantgegevens volledig in 3D. 

Voor de productie van matrijsplaten, inzetdelen en matrijs schuiven wordt de 3D matrijsconstructie overgenomen. Van hieruit worden direct de freesbanen, de aansturing voor de draadvonk erodeermachine alsmede het contour van de grafietelektroden voor de vonkerosie gegenereerd. Deze worden door machines met hoogste precisie uitgevoerd. Op deze manier waarborgt het naadloze proces met 3D gegevens een hoge kwaliteit.

Onze ervaren medewerkers werken met moderne machines en krachtige software. Ondertussen investeren wij voortdurend, houden ons machinepark up-to-date en creëren opleidingsplaatsen. Onze matrijsconstructeurs dimensioneren de matrijsdelen en kiezen de geschikte materialen. De matrijs is de noodzakelijke en onontbeerlijke basis voor een overtuigend eindproduct.

 

Onze matrijsbouw.
Het capaciteitsbereik.
Matrijzen voor het precisie spuitgieten van technisch veeleisende onderdelen
Matrijzen voor thermoplastisch spuitgieten (TSG)
Matrijzen voor hoge temperaturen bestendige kunststoffen met matrijstemperaturen tot 200 °C
Grote matrijzen tot 10 t gewicht en opspanvlakken van 3 000 × 2 000 mm
Lage kosten matrijzen van hoogwaardige aluminiumlegeringen 
Rapid-tooling met high-speed frezen (HSC)