Kleurenwaaier met blauwe tinten

Gegevensuitwisseling. Tampon- en zeefdruk op kunststof onderdelen met steunkleuren.

Het PDF bestand

Het bestand moet aan het uitvoerformaat (1 : 1) voldoen.

Lettertypen insluiten. Maar alstublieft geen postscriptum insluiten.

Bij meerkleurige motieven en witte achtergrond moet het PDF bestand gescheiden worden. Ruimtetekort dient te worden ingeschat. Speciale kleuren zijn als steunkleuren te definiëren.

Lay-out specificaties

Symbolen, logos, tekeningen of vlakken moeten als vektorgrafiek beschikbaar zijn of desnoods als bitmap met niet minder dan 600 ppi.

Lijnen moeten niet dunner dan 0,2 mm zijn. Negatief getoonde lijnen moeten niet dunner dan 0,3 mm sein (geen haarlijnen gebruiken). De druklettergrootte bij lettertypen moet 5 punt niet overschrijden.

Halftone sjablonen worden in zeefdruk met 24 rooster (= 40 regels per cm) en in tampondruk met 48 rooster gedrukt. Het contrastbereik ligt tussen 20 % en 80 %.

Het PDF bestand maakt een gecoördineerde uitwisseling van drukgegevens mogelijk. De ontvanger moet het bestand zonder verdere tussenkomst kunnen verwerken. Voor de juistheid van het PFD bestand is de klant of zijn ontwerper verantwoordelijk.

Op twee manieren naar een drukklaar PDF bestand. Bij voorkeur een directe export vanuit DTP- of grafische software, ideaal is een PDF/X bestand. Is exporteren niet mogelijk, dan kan er indirect met Adobe Acrobat gewerkt worden. CAD software of Office zijn niet geschikt voor het maken van drukklare bestanden.

Kleuren. Informeert u ons over uw kleuren-specificatie in Pantone C, HKS-K of RAL. Bij tampondruk op een donker of gekleurd oppervlak ontstaat een kleurverstoring. In dat geval kan twee keer bedrukt worden of met een aanvullende basis in wit, wat de kleurbetrouw-baarheid zal verbeteren. Beide varianten vormen een extra drukgang en dient afzonderlijk overeengekomen te worden.

Data communicatie. U kunt de methode om de gegevens te versturen kiezen: De gegevens op een CD-ROM opslaan, een e-mail sturen aan info@naeff.nl of bestanden uploaden via FTP (na telefonisch overleg).