Kabelgeleiding

Kabelgeleiding in spiraalbuis. Dubbele trompetdoorvoeren in polyamide

Trompet doorvoer ipv zadelklem. In flexibele systemen voor energietoevoer glijden kabelbeschermingsslangen, tegen knikken beschermt, in doorvoeren met een trompetvorm.

Robots, handlingsystemen en machines eisen bewegingsvrijheid. Een flexibele stroomvoorziening en media door flexibele buizen is het betaalbare antwoord.

Kabelbomen en slangenbundels volgen door scharnieren relatieve bewegingen en richting veranderingen. Glijringen met aangegoten trompetvorm fixeren de flexibele buis en volgen de hoekbeweging in de scharnieren. Een beweging in lengterichting van de beschermbuis wordt door het glijden mogelijk. De in het midden gedeelde helften vereenvoudigen het onderhoud aan de apparaten.

De trompetvormige doorvoeren vervaardigen wij in individuele kleine series. Uit onze geëxtrudeerde of gegoten holle staven verspanen wij deze beschermbuis trompetdoorvoeren, materiaalsparend en voordelig.

Smeerrondsel voor windturbines

Rondsel van polyamide. Het verspanend bewerkt kunststof rondsel dient als smeerrondsel.

Zware machinebouw. Smeerrondsel voor windturbines.

Het smeerrondsel voor de automatische enkelvoudige smering van tandkransen wordt in de offshore gebieden gebruikt.

12

tanden, niet meer. Toch een aanzienlijke kophoogte van 420 mm.

Met slechts 12 tanden heeft het een kopcirkel middenlijn van 420 mm een tandbreedte van 300 mm. De as doorsnede diameter bedraagt 200 mm.

Het tandwiel maken wij van een hoogmoleculair polyamide in een tweetraps productieproces. De ruwdelen produceren wij centrifugaal gegoten in onze gieterij. Het temperen van de gietstukken verhoogt hun mechanische vastheid, in het bijzonder de taaiheid.

De nauwkeurigheid van de tandflanken en van de as passing worden bereikt door de bewerking op onze hoge precisie gereedschap- en vertandingsmachines.