Transportbandrollen

sdsd

Sorteerrollen met spoed. Aandrijftechniek voor de verwerking van groente en fruit.

Schnecken für Trogförderer aus Kunststoff
Stabiel en progressief: Deze 2-meter-sorteerrol met progressieve spiraalvormige groeven sorteren groenteplakken in installaties voor de verwerking van levensmiddelen.

Het sorteren en verenkelen van enkelstuks levensmiddelen wordt industrieel grootschalig uitgevoerd met behulp van schroeftransporteurs.

Met een lengte tot 14 meter, produceren wij dergelijke sorteerrollen met een progressieve spoed en kerndiameter op onze speciale curvefreesmachines. Ter versterking van deze lange componenten, worden de sorteerrollen op een dragende stalen as geschoven.

Transportbandrollen van kunststof

Sorteerrollen van kunststof hebben ten opzichte van diegene, die van plaat- of bandstaal gemaakt en op een stalen as gelast worden, aanzienlijke voordelen:

 • Schroefwormen van kunststof hebben nog scherpe nog harde kanten. Dat ontziet ook gevoelige levensmiddelen.
 • Schroefwormen van kunststof zijn slijtvast. Dat is een voordeel, bijzonder bij de smalle kop. De worm kan dichter in de schroefbak gemonteerd worden en het pletten van het te transporteren materiaal wordt vermeden.
 • Schroefwormen van kunststof hebben een hoog dempingsvermogen. Dit leidt tot een lagere vibratie en geluidsontwikkeling in de schroeftransporteur.
 • Schroefwormen van kunststof worden uit massief materiaal gefreesd. Zij hebben geen lasnaden, waar ziektekiemen en bacteriën zich in kunnen vastzetten. Gemakkelijk te reinigen rondingen vermijden vervuiling in hoeken.
 • Schroefwormen van kunststof corroderen niet.
 • Schroefwormen van kunststof zijn prijstechnisch gunstig te produceren. Hierbij helpt het lage eigen gewicht verdere kosten, bij het uitnemen van de lagers en bij de aandrijving in het transportsysteem, te besparen.

Afstandsbedieningen in de transporttechniek

Afstandsbedieningen voor takels

Verborgen breekpunten geven integriteit. Flexibele handbehuizingen voor modulair opgebouwde apparatenfamilie. Gerealiseerd met enkele matrijzen.

Afstandsbedieningen voor industrieel gebruik worden populairder. Dit succes is te danken aan de functionele betrouwbaarheid van de redundante radiozenders en de moderne generatie batterijen. Het gebruik is in de EN ISO 13849-1 geregeld. Zij controleren installaties, apparaten, takels en rapporten. Moderne radiozenders zijn vrij programmeerbaar. Dat maakt ze universeel inzetbaar. Afhankelijk van de te besturen apparaten en de te vervullen functionaliteit zijn er in het paneel een variërend aantal schakelaars nodig.

De hier nieuw ontwikkelde apparatenfamilie bestuurt kranen en takels. Zij heeft ten minste 6 knoppen. Afhankelijk van de gewenste uitvoering kunnen de handbesturingen met het dubbele aantal knoppen worden uitgerust.

Eerder gebruikte de klant standaardbehuizingen met 12 knoppen. De vrije plaatsen werden door blindstoppen gesloten. Zo'n handzender geeft de gebruiker het gevoel een niet volledige uitrusting en zeer beperkte controle- en besturingsmogelijkheden te hebben.

Er zijn afstandsbedieningen in 3 uitvoeringen ontstaan. De niet gebruikte plaatsen zijn verborgen uitbreekpunten. Het ergonomische industrieel ontwerp is bekroond met een prijs. Het thermoplastisch schuimgieten (TSG) gaf de vormgevingsvrijheid.

Frictierol

Geef meer grip, zonder vulkanisatie! Thermoplastische elastomeren zijn innovatief, voordelig en snel.

Aandrijfrollen en aandrijfwielen transporteren verschillende goederen in de automatiseringstechniek. Ook in de logistiek zijn transportbanen met aangedreven frictierollen veel voorkomend.

Wij produceren frictierollen gereed voor inbouw met het 2 componenten spuitgieten en combineren een thermoplastisch elastomeer (TPE) met het deel kristallijne polyamide (PA). Zo benutten onze aandrijfrollen de voordelen van beide materialen:

 • Bandage uit TPE. De bandage voor de rollen produceren wij bij voorkeur uit een thermoplastisch elastomeer op polyurethaanbasis. De opmerkelijke frictie van het thermoplastisch polyurethaan (TPE-U) optimaliseert de krachtoverbrenging van de rol op de te transporteren lading. Duurzaam aangezien het thermoplastische polyurethaan niet bros wordt, zelfs na jaren niet. Tijdens de productie sturen wij constant de hardheid tussen de 60 en 95° Shore, precies voor een optimale aandrijfkracht van de rol. Een ander opvallend kenmerk van TPE-U is zijn hoge slijtvastheid.
 • Rol uit polyamide. Het zwaar te belasten polyamide (PA) geeft de rol zijn draag-kracht. Polyamide is taai, de aandrijfrol is tegen schokken en stoten gewapend. Bovendien is polyamide met glas of carbon te versterken. Extreem taaie instellingen verhogen de toch al de hoge slagvastheid van polyamide (bijv. PA 6 GF30 HI).

Met een uitgekiende bevestigingsconstructie en een geoptimaliseerde adhesie van beide materialen realiseren wij een duurzame belastbare materiaalverbinding.

Productdrager

Productdragers

Goed gepositioneerd, omdat de robot wil toegang te garanderen. Precieze productdragers voor de automatische productie

Moderne automatiseringstechniek is het vinden van nieuwe toepassingen in de industriële productie, de aanschafkosten voor de behandelingsapparatuur en de robots zijn onverbiddelijk. Rekening houden met deze trend, hebben we productieprocessen die het mogelijk maken van slim, functioneel geïntegreerde productiedrager gemaakt van kunststof.

Wij bieden u dus aangepaste productiedrager zelfs voor kleine aantallen.

Voordelen: Monolithische vervaardigde productdragers hebben voordelen tegenover degenen gemaakt van gelaste of gethermovormde kunststof materiaal:

 • Mechanische belasting
 • Draag en slagvast
 • Precisie en nauwkeurige opname voor het veilig plaatsen met hoge herhaalbaarheid in de automatische behandeling
 • De bijzonder hoge veerkracht
 • Zelf smerende
 • Corrosiebestendig
 • Laag geluidsniveau
 • Onderhoudsvrij
 • Optimale loopeigenschappen

Materiaal voor productdragers. Afhankelijk van het doel, dimensioneringsvoorschriften en belasting verwerken wij gevuld/ongevuld glasparel, glasvezel of koolstofvezel versterkte kunststof. Bijzondere hoge omgevingstemperaturen vereisen hoogwaardige kunststoffen zoals PEEK of elektrisch geleidende kunststoffen die tegen statische elektriciteit nodig zijn.

De productdrager-productie. Wij produceren productdragers in spuitgieten in Thermoplastisch SchuimGieten (TSG), Thermoforming of verspanend uit eigen halffabricaat. Vorm, hoeveelheid, grootte, materiaal en eisen bepalen het productieproces en het materiaal.

Gratis ontwerp voor de productdrager. Realiseert u samen met ons het progressieve systeemconcept voor uw fabrieksautomatisering. Wij hebben alle belangrijke en innovatieve productieprocessen voor het maken van productdragers uit technische kunststoffen. Dat maakt ons flexibel om alle functionele vereisten te vervullen.

 • Integratie in de intra logistiek van het bedrijf. Onderdelen moeten niet langer worden uitgevoerd tijdens de productie in verschillende verpakkingen.
 • Uitvoeren op alle routes (transportbanden, ketting-transportbanden, looprollen, rolband enz.)
 • Indexeren van alle kanten, ongeacht vanaf de bovenkant, onderkant of de zijkant.
 • Toegankelijkheid van het werkstuk. Ook van onder, kunt u tillen,uitwerpen of grijpen.
 • Identificeren met streepjescodes, kaart met rits, Tags en andere codebronnen.
 • Inductieve, telemetrische of mechanische indexeren door alle 6 partijen.
 • 180°-vergrendeling voor de juiste positie van de productdrager.
 • Ergonomische handgrepen, tilschachten en U-vork-gids helpen bij het omgaan van de productdrager.

Beschermhoezen voor grote stalen kabels

Beschermhuls voor kabelbanen van Gietpolyamide

Staalkabels vast in de bodem verankeren. Slagvast Gietpolyamide beschermt tegen schade aan afzonderlijke draden.

Moderne steunkabelbanen tellen als het veiligste transport voor goederen en personen. Naast het veelzijdige sleeptouw wordt een bundel van kabels met verschillende functies tussen de dal- en bergstations langs de kabelroute van een kabelbaan gespannen. Er zijn b.v. ondersteuningskabel, datakabel en bliksemafleidingskabel.

Kabelbescherming van Polyamide. De statische kabels worden vast in de bodem verankerd een aangespannen. Precies op dit overgangspunt worden veiligheidsvoorzieningen getroffen. De afzonderlijk staaldraden van de kabel moeten tegen scheuren worden beschermd, wanneer onderhoudsvoertuigen en terreinverzorging rondom het dal- en bergstation worden gebruikt. Massieve, uit het volledige blok bewerkte kabelhoezen bekleden dit overgangspunt en dragen bij aan de veiligheid van de bergtreinen. Elke kabelhuls is een afzonderlijk product. In de realisatie vastgelegde hoeken, kabeldoorsnee en ontwerp van de bodemverankering moeten overwogen worden.

Kabeltrommel

Kabeltrommel voor hijsen in de theatertechniek
Zware kabeltrommel voor elektrisch hijsen en projecteren in de theatertechniek

Grote opera! In de hoofdrol, een aantal kabeltrommels van Gietpolyamide.

Coulissen, projecties en rekwisieten geven er de voorkeur aan om van boven in de buhne naar beneden en naar boven te gaan. De grote podia hebben voor deze taak geavanceerde lieren met kabeltrommels in de bovenste machines geïnstalleerd. Een enorm aantal kabels worden ingezet.

De trommels van Gietpolyamide 6 (PA 6 G210) met diameters van 1750 mm beheren tot 500 m lierkabel, welke in tot tien kabels van de trommelhefboom wordt verdeeld. Aan de binnenkant van de Polyamide trommel is plaats voor de ingebouwde reductiemotor. De ruimtebesparing op de zich boven de tuigage bevindende rollenbodem is belangrijk. Zo kunnen de hijskabels nauw in rij staan.

Polyamide heeft hier zijn grote show. Het is uniek als materiaal voor technisch grote onderdelen. Het is gietvriendelijk en dus zijn de gietstukken vrij vorm te geven. Het is verwerkingsvriendelijk vanwege zijn stabiliteit en snijweerstand. Het is schadevrij en behoeft vanwege zijn noodloopeigenschap geen smering. Het is partnervriendelijk vanwege zijn goedmoedige verwerking van spanningen. Onderdelen van Polyamide zijn vanwege het gunstige soortelijk gewicht licht. Zij worden veelzijdig ingezet.