Robot laadt een bewerkingscentrum voor kunststof freesonderdelen

Nauwkeurig bewerkte serieproducten. Wij combineren draaien en frezen in één productiegang. Zo versterken wij de trend naar complexe functionele onderdelen met betaalbare prijzen.

De productie van draai- en freesdelen heeft zich in onze onderneming geleidelijk naar een ultramodern en dynamisch machtscentrum ontwikkeld. Continue investeringen in bewerkingscentra en programmeersystemen zijn noodzakelijk om de voorsprong op de concurrentie te behouden.

Economische complexe bewerking precisiedelen. De nieuwste generatie van onze bewerkingscentra kan ook complexe werkstukken met draai- en freesbewerkingen in één opspanning uitvoeren, onafgebroken zonder tussenkomst van de machinebediende in de serieproductie. Gereedschappen worden automatisch gewisseld, het basismateriaal wordt machinaal aangevoerd en de werkstukken worden door robots omgespannen en uitgenomen.

9

gestuurde assen per bewerkingscentrum draaien en frezen volledig geautomatiseerd een complex eindproduct.

Dit is zo efficiënt en flexibel, dat deze techniek al bij middelgrote hoeveelheden economisch is. Zo wordt in onze onderneming het matrijs gebonden spuitgietdeel steeds meer door het verspanend bewerkte kunststofdeel verdrongen.

Economische automatendraaierij. De verspanende bewerking van machinaal aangevoerde ronde staven is de oudste vorm van volautomatische serieproductie van kunststof draaidelen. In de automatendraaierij is de korte cyclustijd het einddoel. Hier telt de seconde. In de automatendraaierij produceren wij draaidelen in massaproductie. Tegenwoordig zijn onze draaiautomaten met contraspindels en geïntegreerde freesaggregaten uitgerust. Onze gespecialiseerde draaiautomaten verwerken grote diameters en bewerkstelligen, dat de grens tussen draai- en freesdeel verdwijnt en dat het bewerkte deel de machine kant-en-klaar verlaat.

Economische automatenfrezerij. Kritische en complexe freesdelen produceren wij in massaproductie op machines met een nieuw concept. Het principe in de automatendraaierij van de machinaal aangevoerde staven is door de nieuwste computergestuurde techniek overgedragen op de efficiënte productie van freesdelen. Ook hier laten wij met korte cyclustijden een aanzienlijk kostenvoordeel zien. De werkstukken worden op de stangautomaten van 6 kanten compleet bewerkt.