Transportbandrollen

sdsd

Sorteerrollen met spoed. Aandrijftechniek voor de verwerking van groente en fruit.

Schnecken für Trogförderer aus Kunststoff
Stabiel en progressief: Deze 2-meter-sorteerrol met progressieve spiraalvormige groeven sorteren groenteplakken in installaties voor de verwerking van levensmiddelen.

Het sorteren en verenkelen van enkelstuks levensmiddelen wordt industrieel grootschalig uitgevoerd met behulp van schroeftransporteurs.

Met een lengte tot 14 meter, produceren wij dergelijke sorteerrollen met een progressieve spoed en kerndiameter op onze speciale curvefreesmachines. Ter versterking van deze lange componenten, worden de sorteerrollen op een dragende stalen as geschoven.

Transportbandrollen van kunststof

Sorteerrollen van kunststof hebben ten opzichte van diegene, die van plaat- of bandstaal gemaakt en op een stalen as gelast worden, aanzienlijke voordelen:

  • Schroefwormen van kunststof hebben nog scherpe nog harde kanten. Dat ontziet ook gevoelige levensmiddelen.
  • Schroefwormen van kunststof zijn slijtvast. Dat is een voordeel, bijzonder bij de smalle kop. De worm kan dichter in de schroefbak gemonteerd worden en het pletten van het te transporteren materiaal wordt vermeden.
  • Schroefwormen van kunststof hebben een hoog dempingsvermogen. Dit leidt tot een lagere vibratie en geluidsontwikkeling in de schroeftransporteur.
  • Schroefwormen van kunststof worden uit massief materiaal gefreesd. Zij hebben geen lasnaden, waar ziektekiemen en bacteriën zich in kunnen vastzetten. Gemakkelijk te reinigen rondingen vermijden vervuiling in hoeken.
  • Schroefwormen van kunststof corroderen niet.
  • Schroefwormen van kunststof zijn prijstechnisch gunstig te produceren. Hierbij helpt het lage eigen gewicht verdere kosten, bij het uitnemen van de lagers en bij de aandrijving in het transportsysteem, te besparen.

Hygiënische wormwiel aandrijving

Rechtsgangige wormwielen voor servomotoren, voordelig souitgegoten van polyacetaal, POM

Krachtig, nauwkeurig, betrouwbaar. Wormwiel aandrijving van spuitgegoten kunststof.

Wormwiel aandrijvingen vragen glijeigenschappen, maar bij de verwerking van levensmiddelen is een aandrijftechniek met smeernippels ongewenst. Een transmissie van kunststof kunt u onderhoudsvrij en droog ontwerpen. Wormwiel aandrijvingen staan ​​voor optimale hygiënische omstandigheden.

Productontwerp en matrijs zijn optimaal. Het spuitgietdeel is lossend gevormd. Perfecte kwaliteit in één klap!

Ingo Weinand
Toepassingstechniek, Großmaischeid

Op een vierkant geschoven brengt de wormas betrouwbaar het koppel van de servomotor over. De hoeksnelheid in de transmissie tot 50 : 1 gereduceerd, verhoogt het koppel overeenkomstig met factor 50. Hoge krachten werken in op de flanken van de wormwielen. De wormas heeft een dubbele spoed en heeft in verhouding tot de steekcirkel een groot moduul (m = 2).

De grote krachtinwerking en de 2 tands geometrie vereisen precisie, vragen een intensieve studie door onze afdeling toepassingstechniek, constructie en onze matrijsbouw: productconstructie, matrijscaviteit en deelcontour moeten exact gepland en uitgevoerd worden. De kunststof wormen vervaardigen wij door rationeel spuitgieten met de modernste machines. De nauwkeurige procesbegeleiding waarborgt een reproduceerbare kwaliteit.

Combineren van materialen. Laat een worm van polyacetaal en een wormwiel van polyamide samenlopen. Deze combinatie van materialen heeft een aantal voordelen: Hogere looprust, geen kostbare smering, geen vreten, geen baardvorming. Beide kunststoffen hebben een goede noodloopeigenschap, zijn slijtvast, taai, maatvast, vorm- en corrosiebestendig. De schroefaandrijving haalt een hoog rendement.

Zo ontstaat een geluidsarme zelfremmende vertande aandrijving, die aan de hygiënenormen van de levensmiddelenindustrie voldoen.

Verbazingwekkend, dat de betere aandrijfoplossing ook nog eens de goedkoopste oplossing is.

Insert techniek

Hybride technologie en spuitgieten. Polyamide onderdeel met solide ingegoten aandrijfpen

Selectief en doelbewust geoptimaliseerd. Kunststof onderdelen met insert techniek.

Draadbussen leggen wij gedurende het gietproces van kunststof onderdelen in. Dat is economisch. Technische eigenschappen van de meest waardevolle materialen zijn selectief beschikbaar.

Sinds de jaren 70 maken wij kunststof onderdelen met de insert techniek. Dit proces ontwikkelen wij nog steeds verder, de onderdelen winnen aan complexiteit en functionele diversiteit. Door ons geleverde composietconstructies maken innovaties mogelijk in de machinebouw, fijnmechanica, elektrische technologie en medische technologie.

 

Flexibele materiaalkeuze. Om het even staal, legering, edelmetaal, glas, keramiek, rubber of hoogwaardige kunststof. Om het even as, bondbare oppervlak, bus,  Buchse, afdichting, draad, veer, ketting, contactpin, kogellager, magneet, mes rand, naaf, zeef, stansdeel of drijfas. Het is nagenoeg onbegrensd, van welk materiaal of hoe complex het inlegdeel is. Onze machines zijn universeel en onze proces engineers reageren flexibel op technische eisen, intrinsieke stabiliteit en omvang.

Betrouwbaar, belastbaar, maatstabiel. Het tweetraps spuitgieten combineert verschillende materialen en hun voordelen. Onze speciale competentie is gelegen in de omgang met verschillende krimpmaten en uitzettingscoëfficiënten van de materiaal partners. Wij stemmen onderdeelconstructie, vormgereedschap, procesvoering en het speciale procedures voor de nabehandeling op elkaar af. Dit neutraliseert de restspanningen in de composietstructuur in ruime mate. Onze diepgaande materiaalkennis en jarenlange productie ervaring waarborgen een gecontroleerd proces.

Gefreesde sturingscurven

Stuurcurven op conische vlakken. Exacte sturing van het mes voor malse borstfilets. 

Het volautomatisch fileren van pluimvee vraagt om snelle en precieze machines. De sturing van de snijmessen is uitgekiend.

Dat gebeurt door een centraal in de fileermachine aangevoerde curvesturing, want bij de hoge cyclustijden van de machine zou een pneumatisch sturing snel op fysieke grenzen stuiten.

Een uitdaging voor de producent van de stuurcurves. Vooral, wanneer de stuurcurves als gevolg van de conische grondvlakken, daarbij ook nog driedimensionaal zijn. 

Steuerkurven aus dem Kunststoff Gusspolyamid
Complex, conisch en precies: Segmenten van een driedimensionale stuurcurve voor het automatisch fileren van pluimvee.

Centrale curvesturing

Cuvetrommel

Meer dynamiek en precisie. Volumineus onderdeel van gietpolyamide in de centrale curvesturing van voedings­middelen­machines.

De cilindrische curvesturing met aanvullende schakelnokken meet Ø 970 × 1350 mm. Complexe stuurcurves in zulke afmetingen maken wij doorgaans als enkelstuks of in kleine oplage. 

De in de trommel gefreesde curvebanen brengen de kracht van het draaimoment over op een gekoppelde hefboom, die zo een 3-assige bewegingscyclus .

Ook wanneer de omzetting van de hefboomoverbrenging optimaal ontworpen zou zijn, œfenen de hefboomrollen een hoge specifieke vlaktedruk uit op het oppervlak van de cilindercurve in de besturingstrommel. De slijtvastheid en het terugstelvermogen van gietpolyamide 6 (PA 6 G) geven de contourcurven een lange levensduur.