Kabelgeleiding

Kabelgeleiding in spiraalbuis. Dubbele trompetdoorvoeren in polyamide

Trompet doorvoer ipv zadelklem. In flexibele systemen voor energietoevoer glijden kabelbeschermingsslangen, tegen knikken beschermt, in doorvoeren met een trompetvorm.

Robots, handlingsystemen en machines eisen bewegingsvrijheid. Een flexibele stroomvoorziening en media door flexibele buizen is het betaalbare antwoord.

Kabelbomen en slangenbundels volgen door scharnieren relatieve bewegingen en richting veranderingen. Glijringen met aangegoten trompetvorm fixeren de flexibele buis en volgen de hoekbeweging in de scharnieren. Een beweging in lengterichting van de beschermbuis wordt door het glijden mogelijk. De in het midden gedeelde helften vereenvoudigen het onderhoud aan de apparaten.

De trompetvormige doorvoeren vervaardigen wij in individuele kleine series. Uit onze geëxtrudeerde of gegoten holle staven verspanen wij deze beschermbuis trompetdoorvoeren, materiaalsparend en voordelig.

Hygiënische wormwiel aandrijving

Rechtsgangige wormwielen voor servomotoren, voordelig souitgegoten van polyacetaal, POM

Krachtig, nauwkeurig, betrouwbaar. Wormwiel aandrijving van spuitgegoten kunststof.

Wormwiel aandrijvingen vragen glijeigenschappen, maar bij de verwerking van levensmiddelen is een aandrijftechniek met smeernippels ongewenst. Een transmissie van kunststof kunt u onderhoudsvrij en droog ontwerpen. Wormwiel aandrijvingen staan ​​voor optimale hygiënische omstandigheden.

Productontwerp en matrijs zijn optimaal. Het spuitgietdeel is lossend gevormd. Perfecte kwaliteit in één klap!

Ingo Weinand
Toepassingstechniek, Großmaischeid

Op een vierkant geschoven brengt de wormas betrouwbaar het koppel van de servomotor over. De hoeksnelheid in de transmissie tot 50 : 1 gereduceerd, verhoogt het koppel overeenkomstig met factor 50. Hoge krachten werken in op de flanken van de wormwielen. De wormas heeft een dubbele spoed en heeft in verhouding tot de steekcirkel een groot moduul (m = 2).

De grote krachtinwerking en de 2 tands geometrie vereisen precisie, vragen een intensieve studie door onze afdeling toepassingstechniek, constructie en onze matrijsbouw: productconstructie, matrijscaviteit en deelcontour moeten exact gepland en uitgevoerd worden. De kunststof wormen vervaardigen wij door rationeel spuitgieten met de modernste machines. De nauwkeurige procesbegeleiding waarborgt een reproduceerbare kwaliteit.

Combineren van materialen. Laat een worm van polyacetaal en een wormwiel van polyamide samenlopen. Deze combinatie van materialen heeft een aantal voordelen: Hogere looprust, geen kostbare smering, geen vreten, geen baardvorming. Beide kunststoffen hebben een goede noodloopeigenschap, zijn slijtvast, taai, maatvast, vorm- en corrosiebestendig. De schroefaandrijving haalt een hoog rendement.

Zo ontstaat een geluidsarme zelfremmende vertande aandrijving, die aan de hygiënenormen van de levensmiddelenindustrie voldoen.

Verbazingwekkend, dat de betere aandrijfoplossing ook nog eens de goedkoopste oplossing is.

Kunststof aandrijving

Kunststof aandrijving met POM-tandwielen

Snel schakelen. Fijnmechanische techniek met kunststof tandwielen in rechte tandwieloverbrenging.

Het schakelmechaniek van een muntautomaat ontvangt op verschillende vlakken impulsen en zendt met grote snelheid orders uit.

In elke verkoopautomaat en ticketapparaat met muntinworp is een muntautomaat geïnstalleerd, complexe apparaten met testelektronica en mechanica.

De centrale rechte tandwieloverbrenging neemt de implementatie van de testresultaten over. Deze bestaat uit precisie-tandwielen met de kleinste modules. De bovenste schakelmof vervoert de gecontroleerde en geïdentificeerde munten veilig en snel in de daarvoor bestemde gleuf. 

De kunststof tandwielen worden in grote aantallen gemaakt. Wij gebruiken efficiënte meervoudige spuitgietmatrijzen met hot runner-systemen. De matrijsnesten met de tandwielcontouren voor de rechte tandwielen worden van slijtvast staal gemaakt. De desbetreffende tandvorm is in de module voor krimp gecorrigeerd.

Naaldpunt markeren

Naaldpunt markeren op gefreesde kunststof onderdelen zijn permanent

Het getatoeëerde kunststof onderdeel. Directe etikettering door naaldpunt markeren.

Ons speciale procédé voor directe etikettering kartelt met behulp van een oscillerende carbide naald een lijn van stippen in het kunststof oppervlak van het onderdeel. Bij hoge naaldfrequentie ontstaat een gesloten gesegmenteerde lijn. Het slagpunt ofwel naaldpunt markeren lijkt op de bekende matrix printer, werkt echter met een hogere naaldpunt druk en in plaats van met een strikt rooster met een intelligente CNC-besturing.

Wordt een duurzame, niet vervalsbare en flexibele markering voorgeschreven, zijn zelfklevende etiketten of afdrukken vaak niet ideaal. Rechtstreeks markeren vervult deze taak beter.

Mike Schmalebach
Technische advies, Großmaischeid

Zowel blinddrukken zonder kleur als ook kleurdrukken zijn mogelijk. Het puntslag procédé is geschikt voor etiketteren, markeren en kenmerken van alle denkbare kunststof onderdelen, om het even of zij spuit gegoten, geëxtrudeerd of uit halffabricaat verspaand zijn. Niet alleen platte oppervlakken, maar ook gebogen oppervlakken kunnen met letters, symbolen of data-matrix-codes (2D codes) geëtiketteerd worden.

Alternatieve methoden van naaldpunt markeren zijn het ongecompliceerd markeren met maatslagnummers of het hoogwaardige CNC-graveren.