Diep gat boren

Vergietgereedschap voor statoren van een elektromotor

Speciale bewerking CNC pistool boren-diep gat boren. Boringen met grote lengte/diameterverhouding nauwkeurig geproduceerd.

Op onze speciale CNC-diep gat boormachine produceren wij precisieboringen met hoge I/D verhouding. 

De diepboortechniek is bij Naeff een specialisme van de grote delen bewerking van gietpolyamide werkstukken.

Voor het diepboren wordt de koelsmeerstof in grote hoeveelheden onder hoge druk naar het snijpunt gebracht. Volume en druk van de koelsmeerstof stellen wij af op materiaal, boordiameter en boordiepte. Wij gebruiken gecontroleerde hogedruk zuiger- en schroefpompen, bij groter diameters worden meer drukpompen ingeschakeld.

Het koelsmeermiddel-aanvoerapparaat neemt gelijktijdig een kogel gelagerde boorbus op. Deze bestuurt het op de lange boorpijp zittende snijgereedschap en zorgt bij het boren voor de nauwkeurigheid.

Radiusovergangen, afschuinen, gradaties of andere contouren aan de onderkant van het gat brengen wij met vorm boorgereedschappen aan.

Diep gat bewerkingen voeren wij uit aan mondstuk lichamen, vormgereedschappen, pomponderdelen, rollen, transportschroeven, warmtewisselaars, cilinders of ook als smeerkanalen aan afwisselende werkstukken.

Zwaarlastrol in de visserij

Zwaarlast rollen in gietpolyamid 6 (PA 6 G 210)

Sint Jacobs- of mantelschelpen uit de diepzee. Polyamide rollen in een Dredge-A-Side-systeem ontzien de zeebodem.

In de offshore gebieden van de oceanen worden Sint Jacobs- of mantelschelpen of andere schaaldieren met schelpendreggen op dieptes van bijna 1000 meter gevist. Als beste vanggebieden voor deze Jacobsschelpen gelden Schotland, Frankrijk en Ierland. In de visserij op de grote zeeën trekt een trawler maximaal 12, aan een trekstang en naast elkaar bevestigde dreggen. De trekstang is uitgerust met grote polyamide rollen.

De cilindrische rollen zijn gemaakt van gegoten polyamide 6 (PA 6 G 210). Gietpolyamide is het meest geschikte materiaal voor deze toepassing in de diepzee visserij:

  • Gietpolyamide is zeewater bestendig, vele tientallen jaren. Overal daar waar componenten met zeewater of zoutnevel in contact komt, is polyamide gevraagd, niet alleen op visserijschepen. Wij vervaardigen uit gietpolyamide stootwillen, glij- en stootstrippen, kabelrollen en kabelgeleidingen, roerlagers en bussen, stootbalken en dichtingen, of aandrijfschroeven van sleepboten en schepen.
  • Gietpolyamide weegt 1,14 g/cm³, zeewater 1,03 g/cm³. Gietpolyamide is in zoutwater bijna getarreerd, het drijft niet. In relatie tot de royale breedte van de rollen wordt de zeebodem nauwelijks verdicht.
  • Het lage gewicht van de rollen vereenvoudigt het uitzetten en binnenhalen van de dredge tuigage op het vangstdek aan de achtersteven van het schip.

Gietpolyamide heeft een uitstekend terugstelvermogen, het loopvlak van de rol reageert elastisch. De specifieke vlakdruk bij oneffenheden neemt af, daardoor worden de loopvlakken gespaard. Een doorslaggevend voordeel bij obstakels op of in de zeebodem.

Storz koppeling

Voor de Storz koppeling werd in 1882 door Guido Storz patent aangevraagd. Hier een flensring van zwart gietpolyamide met een 4" inwendige draad.

Polyamide koppeling licht en robuust. Met opstaande nok ter bescherming van de bajonetsluiting.

De Storz (of brandweer-) koppeling is een hermafrodiet koppeling om slangen en armaturen te verbinden. De te koppelen appendages zijn symmetrisch, aan de koppelingszijde identiek. De onderdelen kunnen probleemloos gekoppeld worden. Anders dan bij schroefkoppelingen of verschillende snelkoppelingen hoeven de verschillende slangeinden niet gesorteerd te worden.       Het gebruik van het Storz systeem is sneller en verloopt probleemloos.

Storz koppelingen worden overal daar ingezet waar vlak- of vormstabiele slangen gebruikt worden: in de industrie, landbouw, bouwbedrijven, scheepvaart, gemeentewerken, afvalverwerkingsindustrie als ook ik de tuinbouw en viskwekerijen. De flens heeft een geïntegreerde opstaande nok. Het beschermt de bajonet van de klauwkoppeling tegen beschadiging.

Storz-koppelingen van gegoten aluminium zijn standaard onderdelen volgens catalogus. Gedraaide gietpolyamide koppelingshelften worden speciaal vervaardigd en gebruikt voor bijzondere toepassingen aangezien polyamide koppelingen de voorkeur hebben.

  • Garantie op werking. Polyamide is slijtvast en de bajonet blijft de gehele en lange levensduur functioneren. Het gebruikte gietpolyamide is bijzonder elastisch en vervormbaar. Een sluitspanning wordt opgebouwd, de verbinding is zelfhoudend. Het bij drukloze slangen ongewenst losraken wordt voorkomen.
  • Ongevoelig voor corrosie. Polyamide is ongevoelig voor corrosie.
  • Licht en behoedzaam. Polyamide is circa 60 % lichter dan aluminium. Kunststof koppelingen maken nagenoeg geen geluid en veroorzaken geen krassen op vloeren en treden.

Smeerrondsel voor windturbines

Rondsel van polyamide. Het verspanend bewerkt kunststof rondsel dient als smeerrondsel.

Zware machinebouw. Smeerrondsel voor windturbines.

Het smeerrondsel voor de automatische enkelvoudige smering van tandkransen wordt in de offshore gebieden gebruikt.

12

tanden, niet meer. Toch een aanzienlijke kophoogte van 420 mm.

Met slechts 12 tanden heeft het een kopcirkel middenlijn van 420 mm een tandbreedte van 300 mm. De as doorsnede diameter bedraagt 200 mm.

Het tandwiel maken wij van een hoogmoleculair polyamide in een tweetraps productieproces. De ruwdelen produceren wij centrifugaal gegoten in onze gieterij. Het temperen van de gietstukken verhoogt hun mechanische vastheid, in het bijzonder de taaiheid.

De nauwkeurigheid van de tandflanken en van de as passing worden bereikt door de bewerking op onze hoge precisie gereedschap- en vertandingsmachines. 

Groot draaideel voor de installatietechniek

Rheologisch geoptimaliseerd: Componenten van gietpolyamide maken nieuwe concepten mogelijk in grote installaties.

Diffusor in gietpolyamide. Groot draaideel als enkelstuks voor de procesindustrie.

Deze diffusors met een diameter tot 2 meter worden in grote installaties voor de procesindustrie ingezet. Ze reduceren de stromingssnelheid van vloeistoffen. De diameter varieert en elke diffusor is een voor stroming geoptimaliseerd uniek exemplaar.

De contour benaderende gietstukken in polyamide vervaardigen wij in onze eigen gieterij in Großmaischeid. De via het CAD-systeem reologisch geoptimaliseerde contouren realiseren wij met een direct CAD / CAM-systeem op moderne grote CNC-draaibanken.

Diffusors in polyamide hebben ten opzichte van dezelfde in metaal duidelijk hogere standtijden. Het polyamide is extreem taai en heeft een opmerkelijke slijtvastheid tegen abrasieve stoffen in de door de diffusors geleide vloeistoffen.