Tandwielen

uit technische kunststoffen

In steeds meer nieuwe toepassingsgebieden bewijzen tandwielen uit kunststof hun superioriteit ten opzichte van metalen tandwielen.

De voortreffelijke materiaaleigenschappen, de eenvoudige en daarmee goedkope bewerkingsmethode en de in vormgeving bijna onbeperkte mogelijkheden zijn de voordelen die zullen zorgen, dat de kunststof tandwielen voor u een succes worden.

Verspanend bewerkte tandwielen uit kunststof zijn zelfs bij overbrenging van grote krachten superieur ten opzichte van tandwielen van metaal (hier kunt u lezen waarom).

Voordelen

De belangrijkste voordelen van tandwielen uit kunststof:

slijtvast
slagvast
de elasticiteit reduceert
de specifieke vlaktedruk
het zeer hoge
terugstelvermogen (PA en POM)
zelfsmerend
corrosiebestendig
geluidsarm
onderhoudsvrij
optimale glij-eigenschappen zonder smeermiddelen

Onze producten

Wij leveren u:

Tandwielen
Wielen met binnenvertanding
Wielen met schroefvertanding
Wormwielen
Kettingwielen
Spie-assen
Wielen met schuine vertanding
Speciale vertanding
Tandheugels

Materialen

Afhankelijk van de mechanische belasting verwerken wij onversterkte of met glaskogel, glasvezel en koolvezel versterkte kunststoffen. Zeer hoge omgevingstemperaturen eisen high performance kunststoffen zoals PEEK. Of electrisch geleidende kunststoffen tegen statische oplading.

De produktie

Wij produceren tandwielen als spuitgietwerk of verspanend bewerkt uit eigen halffabrikaten. Vorm, seriegrootte, afmeting, materiaal, vertandingskwaliteit en toepassingsgebied bepalen de productiemethode, het materiaal daarentegen bepaalt de uiteindelijke vorm van het tandwiel.

Materiaalafhankelijke vorm en productie hangen weer direct samen met kwaliteit en levensduur van het tandwiel. Zoals u ziet, zijn verschillende factoren, allemaal te berekenen, bij de tandwielproductie van belang.


Door de geringe specifieke vlaktedruk en een goed terugstelvermogen zijn kunststsof tandwielen superieur aan metalen tandwielen wanneer het om overbrenging van grote krachten gaat. Hier kunt u het narekenen


Controle en bewaking

Tandwielen zijn belangrijke, functionele, onderdelen. Terecht worden de hoogste eisen aan uw kwaliteit gesteld. Naast de maatnauwkeurige productie en optimale materiaaleigenschappen stijgt de hoge kwaliteitstandaard bovendien met nieuwe meetmethodes.

De conventionele meetmethodes (het vaststellen van de tandvormmaatvoering, twee-flanken-afwikkelmeetapparaat voor het vaststellen van Fi en fi, profielprojector voor controle van de tandvorm) hebben wij door nieuwe meetmethodes uitgebreid:

Met behulp van modrne van ZEISS wordt het werkelijke profiel gedigitaliseert en met de gewenste uitvoering vergeleken, eventuele afwijkingen worden vastgelegd.

Onze kwaliteitsborging is sinds 1993 volgens EN ISO 9001 gecertificeerd

 
Back to Top © 2012 by Naeff nv, Technische kunststofproducten
Kwinkweerd 16, NL-7241 CW Lochem, Nederland,
bookmarken - aanbevelen
  SERVICE

BEREKENEN VAN
Tandwielen
Formulier hier invullen


  ACHTERGROND

Kunststof of metaal

Waarom tandwielen uit kunststof?

  RECHTSTREEKS

Gerrie Koren
Naeff nv
Postbus 15
NL-7240 AA Lochem
Tel. +31 573 2227-13
Fax +31 573 2227-02
GK@Naeff.nl

  Catalogus

Wilt u meer informatie? Wij sturen u graag onze documentatie:

Naam*
Afdeling
Firma*
Straat*
PC, Plaats*
Land
Verspaning
Halffabrikaten
Materialen-databank